KAB Prangerhus, Gasværksvej/Halmtorvet

Tilstandsvurdering af tagkonstruktionen på KAB Prangerhus

undefined

Prangerhuset er opført i 1998. Huset er projekteret af Nova 5 Arkitekter og Dominia Rådgivende Ingeniører A/S. Ejendommen er udført som betonelementbyggeri med Københavnertag med zink belægning. Taget er udført som præfabrikerede trækassetter med tag-/loftbeklædning af plader til afstivning af loftskiven, både den vandrette og lodrette del af tagkonstruktionen. 

Sedgwick Danmark Bygherrerådgivning er bygherrerådgiver og projektleder for tagrenoveringsprojektet på Prangerhuset for KAB.

Sedgwick Danmark Bygherrerådgivning har gjort KAB opmærksom på mistanken om, at tagkonstruktionen ikke er udført efter tegningerne, og at kassetterne ikke er fastgjort korrekt til den underliggende konstruktion, og at der er utætheder i taget omkring vinduerne. I den forbindelse har Sedgwick Danmark Bygherrerådgivning fået til opgave at udføre forundersøgelser, styring af udbedring af utætheder i tag og vinduer, destruktiv undersøgelse af tagkassetter, tilsyn og tilstandsrapport, droneregistrering af taget samt udføre en omfangsrapport til ansøgning hos Byggeskadefonden.

Sedgwick Danmarks Bygherrerådgivning’s opgave er:

  1. bygherrerådgiver og projektleder på projektet
  2. at være den styrende part mellem entreprenør, håndværker, ingeniør og administration
  3. at stå for beboerinddragelse